Sähköpyäräilijä ei ole laiska

SÄHKÖPYÖRÄILIJÄ EI OLE LAISKA

Tiesitkö nämä 6 tutkimustulosta?

 

Takana ovat ajat, jolloin sähköpyörä miellettiin seniorikansalaisten liikuntamuodoksi. Tänä päivänä sähköpyörä on kansanpyörä, jolla kulkevat kaikki ikään, näköön ja kokoon katsomatta. Sähköpyöräilyä, kuten tavallista pyöräilyäkin, tehdään liikunnan, virkistyksen ja hyödyn vuoksi. Vapaa-ajalla korostuvat terveyshyödyt ja työmatkoilla ympäristöystävällisyys ja vaivaton liikkuminen paikasta toiseen.Sähköpyöräily onnistuu pienemmällä fyysisellä ponnistuksella, joten pidemmätkin matkat sujuvat ketterästi. Lisäksi monet kertovat, että sähköpyörä lisää ajamisen hauskuutta. Uutta teknologiaa edustavat sähköpyörät ovatkin kestäviä ja mukavia ajettavia.
Lue lisää pyöristä bikeshop.fi

 

RIITTÄÄKÖ SÄHKÖPYÖRÄILY TUOTTAMAAN TERVEYSHYÖTYJÄ?

Pyöräily on tehokas kunnon kohottaja ja se auttaa painonhallinnassa. Entä sähköpyöräily? Suomessa asiaa ei ole tutkittu paljoakaan, mutta sen sijaan tutkimustietoa löytyy maista, joissa pyöräillään paljon. Tässä joitakin vastauksia.

 

Sähköpyöräilyn 6 keskeistä vaikutusta:

  1. Innostaa pyöräilemään useammin
  2. Mahdollistaa pidemmät matkat väsymättä
  3. Saa pyöräilyn tuntumaan jälleen hauskalta ja virkistävältä
  4. Pitää sykkeen sopivalla maltillisella tasolla, mikä kohottaa kuntoa
  5. On nivelille hellävaraisempaa kuin esimerkiksi juokseminen
  6. Laittaa isot lihasryhmät töihin, eli on hyvä energiankulutuksen muoto

Sähköpyöräilyssä kuormitus on tavallista pyöräilyä pienempi, mutta se yltää kuitenkin täyttämään terveysliikunnalle asetetut suositukset ja riittää terveysvaikutusten aikaansaamiseen (tämä koskee sähköpyörän kaikkia avusteisuustasoja). UKK-instituutin julkaiseman tutkimustiedon mukaan kohtuutehoinen 40 minuutin sähköpyöräily vähintään kolmena päivän viikossa parantaa veren sokeriarvoja ja maksimaalista hapenottokykyä. Sähköpyöräilyssä pätevät samat lainalaisuudet kuin kaikessa kuntoilussa, eli kuormitusta voidaan säätää tarpeen mukaan. Sähköavustuksen käyttö kohentaa erityisen hyvin vähemmän liikkuvien henkilöiden fyysistä suorituskykyä. Yrittäjä Visa Nummiora Ajopyörästä kertoo, että kovempaa treeniä kaipaavat voivat vähentää sähköavustusta, mikä lisää pyöräilyn kuormittavuutta. Sähköpyörällä ylämäkitreeni jyrkillä poluilla nostaa sykettä ja lisää nopeutta. Sähköpyöräily on myös hyvä tapa palautua esimerkiksi muun kovan harjoittelun jälkeen.

 

KUNTO, INTO JA HYÖTY EDELLÄ SÄHKÖPYÖRÄN SELKÄÄN

Sähköpyöräilijät ovat innokkaita pyöräilijöitä. Tutkimukset osoittavat, että sähköpyörän hankkiminen madaltaa kynnystä lähteä liikkeelle ja saa ihmiset pyöräilemään useammin ja pidempiä matkoja. Sähköpyöräilijän päivittäinen kokonaisenergiankulutus nousee helposti korkeammaksi kuin lyhyempiä matkoja tavallisella pyörällä kulkevilla.

 

 

KOKEILE ENNEN KUIN OSTAT

Sähköpyörästä on moneksi. Perinteinen mummopyörätyylikin löytyy, mutta valikoima on nykyisin todella laaja ja tarjolla on jokaiselle jotakin periaatteella kaupunkipyöriä, hybridejä ja maastopyöriä. Sähköpyörää harkitsevan kannattaa tutustua pyöriin verkossa, bikeshop.fi antaa paljon tietoa sähköpyöristä, pyörän valinnasta ja esittelee kattavan valikoiman. Demopyörän saa lainaan vaikka viikonlopuksi ja se toimitetaan mihin tahansa Suomessa. Pyöriin voi tutustua myös livenä Ajopyörän myymälässä Viilarinkadulla Turun Länsikeskuksessa. Visa painottaa kokeilemisen tärkeyttä. Kun kokeilee sähköpyörää, silloin voi muodostaa oman mielipiteensä ja jakaa kokemuksensa vaikkapa keskustelufoorumeilla.

Visan omat plussat ja miinukset sähköavusteisesta maastopyörästä ovat tässä:

+ ehdottoman hauska
+ ylämäet muuttuvat kevyemmiksi
+ vauhti tuo uusia haasteita
+ monipuolisuutta kokeneellekin kuskille
+ kiireinenkin ehtii lenkille, kun aikaa säästyy
+ pysyy paremmin mukana porukan vauhdissa

- paino
- vaatii hieman erilaisen ajotekniikan harjoittelun
- vääntäminen ja ohjaus vaatii enemmän käsivoimia
- harjoitustaso ei aina niin rankka, toisaalta voi tehdä pidemmän lenkin

 

Jos kiinnostuksesi heräsi, tutustu sähköpyörämalleihin tarkemmin Bikeshop.fi -verkkokaupassamme!

 

Ajopyörä on kotimainen yrittäjävetoinen pyöräliike, joka on toiminut jo vuodesta 1949, joten pyörii ja asiantuntemusta riittää joka lähtöön.